Skip to content

Innehåll

Google Search Console Bild

Google search console wordpress: Hur du kommer igång steg för steg!

Vad är Google Search Console?

Google Search Console är ett gratis verktyg från Google som hjälper dig som ägare över en hemsida att ta reda på värdefull SEO- data. Du kan med hjälp av verktyget analysera data som hur många besökare din sida har, hur de hittade den och om de surfar från sin mobil, surfplatta eller dator.

Här kan du även hitta fel som uppstår på din hemsida och sedan korrigera dem. Du kan även koppla din Search console till ditt företags Google Analytics.

Mål med guiden:

Att konfigurera Google Search Console för första gången och koppla den till Yoast SEO WordPress-plugin.

Idealiskt resultat:

Din Google Search Console-egendom har verifierats, och du kan kontrollera om det har varit några crawlproblem för din hemsida, direkt i din WordPress Admin.

Förutsättningar eller krav:

Du behöver ha Google Tag Manager installerat på din webbplats och Yoast -plugin kört på din WordPress-webbplats för att följa denna guide.

Varför detta är viktigt:

Google Search Console är ett gratis verktyg som låter dig övervaka din webbplats prestanda i Google-sökning för den organiska trafiken. Verktyget låter dig samla statistik om dina rankningar, optimera synlighet, och det är din huvudkanal för kommunikation med Google, vilket låter dig övervaka potentiella straff, eller identifiera crawl-fel innan de påverkar dina rankningar.

Var detta görs:

I Google Search Console och din WordPress-admin.

När detta görs:

Endast en gång per domän. Du behöver göra det varje gång du skapar en underdomän eller lägger till ett nytt protokoll (till exempel, om du migrerar till https://).

Registrera dig för Google Search Console och verifiera din domän

 1. Gå till https://search.google.com/search-console/;

 2. Logga in med ditt Google-konto;

 3. Du kommer att tas till en välkomstsida och uppmanas att “Välj en egendomstyp”. Välj ‘URL-prefix’.

  • Obs: Se till att din URL är exakt som den visas i URL-fältet inklusive protokollet (http:// eller https://) och underdomänen (www. eller icke-www., eller någon annan underdomän du använder).

  • Obs 2: Om din webbplats stöder flera protokoll och underdomäner vill du lägga till dem alla i Search Console, eftersom verktyget kommer att behandla var och en av dem separat.

Välj en domän på Google Search Console
Välj domän typ i Google Search Console
 1. Det finns flera sätt att autentisera ditt konto. Om du redan använder Google Analytics eller Google Tag Manager kommer dessa två metoder att vara de snabbaste och enklaste metoderna för autentisering. Om inte, är den rekommenderade metoden den snabbaste att använda. Denna SOP antar att du redan har Google Tag Manager igång på din webbplats.

  • Obs: Om du inte har Google Tag Manager än, kan du följa SOP 004: Lägg till Google Tag Manager på en WordPress-webbplats först.

 2. Välj “Google Tag Manager”, klicka på “Verifiera”

Verifiera ägarskap av din domän i Google Search Console

Det är allt! Du bör nu se ett framgångsmeddelande, klicka på “Fortsätt” och du kommer att tas till din Search Console-dashboard.

Koppla Search Console med Yoast SEO WordPress Plugin

 1. Öppna din WordPress Admin Dashboard

 2. På sidofältet, hovra över “Yoast SEO” och klicka på “Settings”

 3. Gå sedan till “General” och tryck på “Site Connections”

Site connections fältet i Yoast SEO plugin på WordPress
 1. I fältet “Google” fyller du i din HTML kod som du hittar i din Google Search console.

HTML tag i Google Search Console
 1. Gå tillbaka till din Google search console och tryck på “Verify”.

HTML tag i Google Search Console

Klappat och klart! Nu kan du börja spåra och identifiera problem som uppstår på webbplatsen innan den påverkar din SEO med hjäpl av information från GSC och Yoast.